La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, han presentat, als equips directius dels centres educatius implicats i els representants dels municipis on s’ubica, la primera fase del nou programa ‘ZERO, energia de proximitat’.
Segons la titular d’Educació, “es tracta d’una important planta fotovoltaica pública, urbana, descentralitzada i de proximitat, que generarà l’energia elèctrica que necessita cada institut i els transformarà en autosuficients, autogeneradors d’energia neta i renovable”, i hi ha afegit: “però no només això, produirem excedent energètic”.
Per la seua banda, Mollà ha explicat que, “tan sols en aquesta primera fase, entre 5.000 i 7.000 famílies en risc de vulnerabilitat es podran beneficiar dels excedents elèctrics generats per les instal·lacions fotovoltaiques dels instituts. Una xifra que, a mesura que es complete la instal·lació de plaques solars als centres educatius, augmentarà fins a beneficiar prop de 18.000 llars amb dificultats per a afrontar la factura de la llum”.
El període de licitacions començarà a la tardor i es preveu que a primavera de l'any que ve comencen les instal·lacions.