La segona Gala de Creació de Contingut en Valencià, organitzada per Poblet (plataforma que reuneix la creació de contingut en valencià) La Claveguera (Segell discogràfic de Malparlat) i l'Associació Ciutadana i Comunicació (ACICOM), ha atorgat els premis a la creació de contingut en valencià. Una gala que ha coronat a La Tia Visantica, d'Albal, com a millor creadora de contingut de l’any.
Este premi arriba després que en l’edició anterior ja guanyara el de Tiktoker de l’any . En aquesta edició La Tia Visantica contava amb tres nominacions en total també a les categories d’Instagramer de l’Any i Tik Toker, però finalment aquests guardons han sigut per a Xitxo del Cabanyal i Gina, respectivament.
Un altre dels que es presentava amb més nominacions era l'alteà, Aitor Muñoz, el creador de contingut conegut com a Llet i Vi. Fins a la data és el creador que més nominacions compta en ambdues edicions. Tanmateix, enguany ha sigut guardonat amb el reconeixement d'Streamer de l'any, tot i que era finalista a Vídeo de l'Any per «'Entrevista a Xavi Sarrià', Youtuber de l'Any i creador de l'Any, fet que el convertien en el creador amb més nominacions en aquesta segona edició.
Menció especial mereix el premi de Creador/a honorífic que va ser atorgat a La Gossa Sorda i que va recollir Josep Nadal. El vocalista del grup valencià va representar el mític grup de Pego, al qual se'l reconeix la seua tasca de promoció seguiment i també de creació per generar un ecosistema musical en valencià.
El premi al millor vídeo de l'any va per a "La Mona Lisa" d’El Coneixement no fa nosa. Aquesta obra va captivar el jurat amb la seua bellesa i profunditat, oferint una visió única de l'art i la cultura a través del valencià amb un llenguatge àcid i to humorístic.
El reconeixement com a Youtuber de l'any va a parar a Aprèn valencià en línia. Amb el seu canal, aquest creador ha educat i entretingut amb contingut de qualitat, contribuint a la promoció de la llengua i la cultura valencianes.
Gina va guanyar el títol de Tiktoker de l'any, gràcies a la seua creativitat i autenticitat en la creació de contingut a la xarxa social. Les seues ràpides i entretingudes creacions van destacar en aquesta plataforma.
El reconeixement a Instagramer de l'any va ser per a Xitxo del Cabanyal. El seu mur d'imatges i històries ha transmés la bellesa i la riquesa de manera excepcional amb to d’entreteniment.
CCCC Podcast va ser premiat com a Pòdcast de l'any, pel seu contingut interessant i informatiu, que ha esdevingut una referència per a aquells que busquen aprendre i connectar amb el centre de Cultura Contemporània del Carme presentat per Amàlia Garrigós, guanyadora de Creadora Honorífica a l'edició de 2022.
El premi al millor contingut familiar va ser per a Contes en valencià, que ha encantat a xiquets i adults amb les seues narracions i històries en la nostra llengua.
Música en valencià va ser destacat com el millor contingut musical, oferint una plataforma per als artistes valencians i promocionant la música en valencià amb un ventall d’estils i generacional excepcional.