La Regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, a través de Las Naves i del projecte pilot Life Future, que facilita que les licitacions per a la compra de mobiliari urbà es realitzen amb criteris mediambientals i sostenibles, ha instal·lat 71 nous bancs en diferents punts de València que, a més, disposen d’un codi QR per donar a conéixer el projecte esmentat a la ciutadania.
València participa, a través de Las Naves, en este projecte –emmarcat en el programa LIFE de la UE– juntament amb l’Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas, la Universitat Jaume I de Castelló, el Centre Tecnològic del Joguet AIJU i els socis europeus ACR+ (Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la Gestió Sostenible dels Recursos) i l’Ajuntament de Koprivnica (Croàcia).
Els 71 bancs instal·lats complixen estos criteris. Han estat realitzats amb material 100 % reciclat, i pretenen ser una primera compra pública verda pilot que incentive altres processos de compra de l’Ajuntament.
El regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Berto Jaramillo, ha destacat que la ferramenta GUF TOOL, ideada en el projecte, «ens permet que els processos de licitació de l’Ajuntament complisquen amb la sostenibilitat i la transparència que tenim com a prioritat. Les empreses s’han animat a complir els criteris sostenibles exigits i volem que estos siguen un model per a instal·lar-se de manera definitiva; que la ferramenta tinga un ús intensiu en tota l’Administració municipal».
El projecte acabarà el pròxim mes desembre de 2018, però abans s’elaborarà una guia de compra verda que s’incorporarà als processos d’adquisició de mobiliari urbà dels consistoris. Esta ferramenta estarà a l’abast tant de les administracions públiques encarregades de realitzar estes compres com dels seus proveïdors.